Enota Solkan je naša najstarejša enota. Pred ustanovitvijo VDC Nova Gorica je od leta 1979 delovala v sklopu Centra za socialno delo. Vedno se v njej izvaja storitev vodenje, varstvo in zaposlitev pod posebnimi pogoji.

Leta 2014 je bila enota prenovljena in prilagojena potrebam dejavnosti. Adaptacija je poskrbela, da so vsi prostori prilagojeni težje gibljivim uporabnikom in uporabnikom na invalidskih vozičkih. Panoramska okna zagotavljajo veliko naravne svetlobe in neposreden pogled v okolico. Lahko bi rekli, da tiho povezujejo življenje v stavbi z življenjem okrog nje.

V Enoto Solkan prihajajo uporabniki od doma, večinoma pa iz institucionalnega varstva iz Enote Stara Gora, bivalne enote Goriškega centra ter iz stanovanjske skupine Ledine. Na ta način smo poskrbeli, da »copatni sistem« ni naša praksa. Uporabniki so zaposleni tako s programom unikatnih lastnih izdelkov kot s proizvodnim delom. Pridno sodelujejo tudi v skrbi za urejenost prostorov in okolice. Radi se udeležujejo rekreativnih, športnih in poučnih dejavnosti. 

Enota Solkan
Enota Solkan
Enota Solkan
Enota Solkan