Svetovni dan Downovega sindroma

22. 03. 2023 / Druženje in rekreacija

Svetovni dan Downovega sindroma je letos potekal pod geslom "Z nami, ne za nas"

Ob začetku pomladi in svetovnem dnevu Downovega sindroma, ki ga vsako leto obeležujemo 21. marca smo v Goriškem centru pripravili malo drugačen dan. Svetovni dan Downovega sindroma je letos potekal pod geslom "Z nami, ne za nas". V tem duhu smo pripravili tudi zabavne športne igre. Vreme je bilo kot naročeno za aktivnosti na prostem, razpoloženje pa pomladno razposajeno. Igre so bile zabavne, malo tudi tekmovalne, preizkusili smo se v različnih spretnostih in na koncu smo zmagali prav vsi.

Uporabnik na električnem invalidskem vozičku v spremstvu zaposlene vozi pod pisanimi trakovi, ki jih držijo uporabniki in zaposleni.
Uporabniki in zaposleni opazujejo uporabnico na invalidskem vozičku, ki je ob podpori zaposlene ravnokar iz rok izpustila žogo na vrvi s katero želi podreti keglje.
Uporabniki in zaposleni ploskajo uporabnici na invalidskem vozičku, ki je z žogo, pritrjeno na vrv, podrla keglje.
Na fotografiji je večja skupina uporabnikov in zaposlenih. Uporabnica na invalidskem vozičku je iz rok izpustila žogo, obešeno na vrv, s katero želi podreti keglje, ki so na fotografiji v ospredju.
V ospredju fotografije je devet kegljev iz plastičnih steklenic, oblepljenih s pisanim papirjem. V ozadju je skupina uporabnikov in zaposlenih, Uporabnik drži v roki žogo in se pripravlja na met.
Na fotografiji je skupina uporabnikov v spremstvu zaposlene, Uporabnik je iz rok  ravnokar izpustil žogo obešeno na vrv s katero želi podreti keglje iz plastičnih steklenic.
Navdušena uporabnica na cilju ob prečkanju zavese iz pisanih trakov
uporabnik na električnem invalidskem vozičku prečka ciljno vrv iz pisanih trakov
Uporabnik in uporabnica tečeta pod pisanimi trakovi, ki jih visoko dvignjene držijo uporabniki in zaposleni.
Na sliki je uporabnica v spremstvu zaposlene, ki jo podpira pod roko in  gresta pod rdečim trakom, ki ga držita uporabnica in druga zaposlena visoko dvignjenega. V ozadju so ostali zaposleni in uporabniki, ki navijajo. Igre se dogajajo zunaj, na dvorišču ob travniku.
Na sliki so uporabniki, ki sedijo v vrsti drug ob drugemu in v rokah držijo trak  po katerem potiskajo tulce iz papirja.
Na fotografij so uporabniki, ki sedijo drug ob drugemu, vsi držijo v roki vrv. Ob podpori zaposlene po vrvi potiskajo tulec iz  papirja.
Trije uporabniki obešajo nogavice na zložljivo sušilo
Uporabniki in zaposlena stojijo na travniku drug ob drugemu. V rokah držijo vsak svoj lopar s katerim si podajajo vrečko.