datum: 12.11.2021

kategorija: Novice

Spoštovani starši oziroma skrbniki uporabnikov VDC Nova Gorica, v nadaljevanju lahko preberete obvestila o okužbah v zavodu.


Datum: 17.11.2021

Spoštovani starši oziroma skrbniki uporabnikov VDC Nova Gorica. 

Obveščamo vas, da je bila danes v Enoti Solkan potrjena s PCR testom ena okužba s SARS CoV-2 pri zunanjem uporabniku. Po navodilu epidemiološke službe NIJZ in koordinatorko za preprečevanje in širjenje okužb s SARS CoV-2, bomo naslednjih 6 dni testirali vse uporabnike in zaposlene, ki so bili v kontaktu z okuženo osebo in bodo še prihajali v Enoto Solkan.

O stanju v zavodu vas bomo sproti obveščali. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Ekipa VDC Nova Gorica


Datum: 15.11.2021

Na dan 15.11.2021 imamo v zavodu potrjeno eno okužbo s SARS CoV-2 v bivalni enoti Goriškega centra.

Testiranje uporabnikov, ki so v sivi coni in zaposlenih, poteka po protokolu. Dodatno razkužujemo skupne prostore. Še naprej bomo skrbno spremljali zdravstveno stanje uporabnikov in zaposlenih ter ob pojavu znakov, ki kažejo na morebitno okužbo s koronavirusom tudi ustrezno ukrepali. V bivalni enoti bomo naredili vse, da omogočimo uporabnikom v sivi coni čim bolj kvalitetno preživljanje prostega časa.

Za obiskovalce v zavodu velja izpolnjevanje pogoja PCT. V sivo cono Bivalne enote Goriškega centra prihajate le v izjemnih primerih in po predhodnem dogovoru z vodjo BE Alešem Muhič in strokovno delavko Tjašo Skrt, ki sta dosegljiva na tel. št. 05 3350 651. Ob prihodu boste prejeli navodila po protokolu za obiske v sivi coni.

V enoti Stara Gora obiski potekajo brez najave, vendar priporočamo uporabo FFP2 maske, razkuževanje rok je obvezno. V primeru lepega vremena priporočamo, da čas obiska preživljate zunaj. Priporoča se omejen obisk na eno uro in sicer na največ eno zdravo osebo na uporabnika.

Pozivamo vse obiskovalce, ki so  bili v visoko rizičnem kontaktu z okuženo osebo, da v zavod ne prihajajo na obisk, kljub cepljenosti-na SARS CoV-2. Ob vstopu v zavod se je potrebno dosledno držati navodil za dobro vseh uporabnikov. Maska mora biti pravilno nameščena in se jo ob vstopu v sobo ne sme sneti.

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in odgovorno ravnanje,

Maša Černe, direktorica


Datum: 12.11.2021

Obveščamo vas, da so bile v Bivalni enoti Goriški center s hitrim antigenskim testiranjem odkrite tri okužbe, ena je bila danes potrjena tudi s PCR testom. Uporabniki in zaposleni, ki so bili v kontaktu z okuženo osebo so bili testirani in so bili negativni na hitri antigenski test.

Po navodilu epidemiološke službe NIJZ in koordinatorko za preprečevanje in širjenje okužb s SARS CoV-2, bomo naslednjih 6 dni testirali vse uporabnike in zaposlene, ki so bili v kontaktu z okuženo osebo. V skladu s kriznim načrtom smo vzpostavili rdečo in sivo cono.

Dnevna enota Solkan je odprta za vse zunanje uporabnike od ponedeljka do petka. V enoti Stara Gora so uporabniki zdravi in ni zaznanih okužb.

O stanju v zavodu vas bomo sproti obveščali.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

Maša Černe, direktorica